3
Vejce s cukrem ušleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva a 250 ml tekuté šlehačky. Smícháme a vylijeme na hluboký… více o Šlehačkové řezy
1. Suroviny spojíme v těsto, můžeme dát do chladničky 2. Rozdělíme na 8 dílů, každý díl rozválíme a rozdělíme na 8 dílů… více o Šlehačkové rohlíčky
Z uvedených ingrediencí zpracujeme hladké těsto a necháme 1/2 hodiny odpočinout v lednici. Pokud děláme sladkou… více o Šlehačkové taštičky (šátečky)
Kapr a bramborový salát jsou tradiční štědrovečerní večeří, kterou si jen málokterá česká… Celý článek
K Vánocům neodmyslitelně patří kapr, jenže když si ho připravujete sami doma, bohužel zápach z… Celý článek
Staročeský houbový kuba je levné a chutné jídlo, které se podává většinou v poledne na Štědrý… Celý článek
Někdo ji miluje a pravidelně se objevuje na jeho jídelníčku, další si bez ní nedovede… Celý článek
Dortovou formu vyložíme na dně i po stěnách piškoty. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Měkký… více o Borůvkový tvarohový dort
Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát - voda se musí vsáknout. Na… více o Krvavý bulgur
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme… více o Medové perníčky hned k jídlu
Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček,… více o Rychlá drůbeží játra, jako smažená
Těsto: vyšleháme vajíčka s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao, kypřící prášek a vanilkové cukry. Ve vodní lázni… více o Smrt čokoládou
Z tvarohu, mouky, vajec, soli a jogurtu vypracujeme těsto, které se dá dobře roztírat. Na rozpáleném oleji lívance po… více o Tvarohové lívance
Utřít tuk s cukrem a rumem, zašlehat vejce, přidat mouku s práškem do pečiva a skořicí, popřípadě zředit mlékem (prostě… více o Višňová bábovka
Houby podusíme na másle s kmínem. Veku nakrájíme na plátky, vždy dva plátky spojíme s míchanými osolenými houbami.… více o Chudí rytíři s houbami
Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na malé nudličky(salám nastrouháme) a opečeme. Přidáme nakrájené zelí, osolíme,… více o Šneci se zelím
Vše smícháme dohromady, dáme péct do trouby 170°C. Potřeme krémem, pokapeme čokoládou (cik-cak) a posypeme mletými… více o Orgasmus
Telecí kotlety: 1. Lupínky rozmixujeme na menší kousky, přidáme toustový chléb a ostatní suroviny. Máslo a olej… více o Telecí kotleta s kukuřičnou krustou a houbovu pěnou
Hermelíny podélně rozřízneme a na řeznou stranu přitiskneme plátek šunky (velikost si upravíme). Z vajec, piva, mouky,… více o Hermelín se šunkou v pivním těstíčku