Než začneme připravovat krém, nasypeme piškoty do mísy a můžeme i nemusíme je pokapat rumem. Čokoládu na vaření dáme rozehřát nad vodní lázní, mezitím oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s máslem a moučkovým cukrem. Rozehřátou čokoládu vmícháme do utřených žloutků s máslem.
Ušleháme pevný sníh ze zbylých bílků a opatrně jej vmícháme do čokoládové hmoty. Nalijeme na piškoty a dobře, ale opatrně zamícháme. Vlijeme do otevírací dortové formy a dáme do lednice dobře ztuhnout.
Při podávání můžeme ozdobit šlehačkou, ale není to nutné.
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu