2.5
Uzenou nakrájenou krkovičku obalíme v trojobalu jako řízek a usmažíme. K tomu podáváme salát z červené řepy a nakládané… více o Uzené jako řízek
Na rozpuštěném másle s olejem si orestujeme nastrouhanou zeleninu s kořením dorůžova. Ke konci smažení přidáme… více o Hlíva na kořenové zelenině se smetanou
Uvaříme rýži do poloměkka. Na pánvi wok rozpálíme olej a přidáme rýži. Přelijeme sójovou omáčkou a smažíme chvilku za… více o Smažená rýže
Karamel je v poslední době v kurzu. Nejvíce frčí ve slané verzi, ale abyste ji mohli připravit… Celý článek
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Kávu nalijeme do šálku, přidáme vaječný likér, podle chuti cukr a zamícháme. Ozdobíme šlehačkou a posypeme strouhanou… více o Advokátská káva
Ušleháme vejce s cukrem do pěny a postupně zašleháme horkou vodu. Do husté vaječné pěny přidáme prosátou mouku… více o Jahodové pokušení
Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na… více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Z mléka, vejce, mouky, soli, kakaa a cukru ušleháme těsto na palačinky a na pánvi je opečeme do zlatova. Tvaroh,… více o Zapečené kakaové palačinky
Cizrnu vaříme do změknutí, asi 45 minut až hodinu. Na posledních 15 minut přidáme brambory. Na slanině osmažíme… více o Cizrnová polévka
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle nebo oleji, přidáme maso, přidáme česnek, sůl, pepř, nějaké koření (třeba grilovací… více o Snadné lasagne
Smíchejte ingredience a před podáváním dejte na chvilku chladit... Vynikající na těstovinové a zeleninové saláty. více o Jogurtová zálivka s česnekem
Pusťte se do přípravy omáčky. V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku a dle chuti dochuťte. 4 lžíce omáčky si… více o Krevety s avokádem
* cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme * maso nakrájíme na kostičky, okořeníme (sůl, pepř) * maso zlehka orestujeme… více o Španělské ptáčky po studentsku
Sušené houby namočíme do vody, přidáme sůl a kmín a uvaříme do měkka. Cibuli orestujeme na oleji do zlatova, přidáme… více o Houbová svíčková
Umyjeme a osušíme všechny salátové listy a následně je natrháme tak, aby měly podobnou velikost. Okurku nakrájíme na… více o Křupavý salát s pečeným kuřetem a česnekovo-medovou zálivkou
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova. Cibuli… více o Francouzská cibulačka IV.