3
Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme k nim vejce, sůl a mouku a rukama… více o Šulánky s mákem
Brambory rozmačkáme, proděláme s moukou a z těsta vyválíme placky. Pečeme na plotýnce, mastíme máslem, sypeme mákem –… více o Bramborové placky s mákem
Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a vypracujeme z nich těsto. Tvarujeme šišky, které vaříme ve vodě. Vařené… více o Bramborové šišky s mákem
Bez voňavých perníčků by snad ani nebyly Vánoce! Patří mezi nejoblíbenější druhy cukroví a… Celý článek
Mandarinky patří k nejoblíbenějším zimním plodům, ale najít opravdu sladký a šťavnatý kousek,… Celý článek
Chcete nasát vánoční atmosféru? Vydejte se na rozzářené historické náměstí se spoustou… Celý článek
Úzkost je taková svěrací kazajka. Snažíme se jí zbavit všemi možnými způsoby – ať už pohybem,… Celý článek
Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs… více o Kuřecí roláda s mletým masem
Těstoviny klasicky uvaříme. Omáčka: na trošce olivového oleje osmažíme česnek, přidáme kečup - nejlépe domácí,… více o Těstoviny – co nám lednička dala
Fayole namočíme předem na 3-5 hodin do vody, aby nabobtnaly. Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou,… více o Gulášová polévka s bílými fazolemi
Přísady utřeme a mažeme na ještě vlahou buchtu. Z tohoto množství je na velký plech. více o Poleva na buchtu Margot i jiné
Ingredience smícháme dohromady v řidší těsto a nalejeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme zhruba 45 minut… více o Abnormálně chutná bábovka
Olejem pomazané, osolené a opepřené maso položit na plech a podlít vodou. Vložit do trouby a péct cca na 200 C. Občas… více o Jarní steaky
Do misky prolisujeme mouku s kypřícím práškem a cukrem a promícháme je s mletými ořechovými jádry. Teplé mléko, vejce,… více o Ořechový beránek
Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Drůbeží játra si očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a… více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs… více o Dobrá zeleninová polévka
Nakrájíme lilek na plátky cca 1 cm, osolíme, a necháme chvíli, aby vytekla voda. Na pánvi rozpustíme olivový olej,… více o Zapečený lilek s fetou
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, cukr, mléko a vypracujeme hladké těsto. Rozděláme ho na… více o Křehký jablkový koláč