3.6
Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí. Dutiny vyplníme jablky bez jádřinců, vložíme do pekáče,… více o Kuřohus se zelím
Na rozpáleném oleji osmažíme 1 nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme zelí, celý kmín, zalijeme vínem a dusíme. V druhé… více o Lasagne se zelím
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, maso nebo klobásu nakrájíme, zelí propláchneme a předvaříme. Pak vše smícháme… více o Brambory se zelím
Vaječný likér, vaječňák nebo ajrkoňak. Ať už mu říkáte jakkoli, na Vánoce prostě nesmí chybět.… Celý článek
Málokdo by se vzdal klasického lineckého cukroví, které patří mezi nejznámější a také nejvíce… Celý článek
Co uvařit, když nezbývá čas? Netrapte se další hodiny v kuchyni a připravte rychlé večeře,… Celý článek
V dnešní době může být někdy těžké najít kvalitní máslo, vyrobené z poctivých ingrediencí.… Celý článek
Cukr vyšlehat s celými vejci, přidat rozehřátý prochladlý tuk a postupně přidat mouku s práškem do pečiva a ostatní… více o Štajerská bábovka – co dům dal
Zaděláme kvásek, přidáme zbylé suroviny a zpracujeme v těsto, dáme kynout. Rozválíme do dobře vymazané kulaté formy… více o Švestkový koláč s tvarohem
Ve vlažném mléce rozpustíme 2 lžičky cukru, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky a dáme vykynout, po vykynutí… více o Výborné koláčky s tvarohem, povidly a drobenkou
Celé kuře rozčtvrtíme a stáhneme z kůže, maso mírně nasolíme. Do vroucí vody přidáme takto lehounce nasolené kuřecí… více o Víkendová rajská omáčka s kuřecím masem
Připravíme si čtyři pstruhy, konzervu loupaných rajčat, cibuli, pórek, česnek, petrželku, pepř, sůl. olivový olej,… více o Pstruh na rajčatech
Mouku, máslo, droždí a smetanu zpracovat v hládké těsto. Těsto vyválet na tenkou placku a rozkrájet třeba na… více o Drožďové cukroví
Mouku promíchejte s cukrem a špetkou solí, poté zašlehejte máslo, mléko. Šlehejte dokud není těsto bez žmolků! Až… více o Vafle
Ze sypkých surovin, vejce a změklého másla vytvoříme drobenku, polovinu urovnáme na plech vyložený pečícím papírem,… více o Drobenkový tvarohový koláč
Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus , stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej ,… více o Květákový mozeček
Plátky masa naklepeme, osolíme, omočíme v těstíčku (mouku rozšleháme s vejcem, mlékem a solí) a osmažíme na rozehřátém… více o Vepřové řízky v těstíčku zapečené se sýrem
Červený olej vznikne rozpálením obyčejného oleje do kterého přidáte nakrájenou feferonku..Pak to přidáte k masu, ale… více o Slepice v červeném oleji
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.… více o Těstoviny se sušenými rajčaty