Buchtičky se šodó Do mouky vyhloubíme důlek, ve kterém necháme vykynout kvásek. Okraje mouky osolíme. Po vykynutí kvásku postupně… více o Buchtičky se šodó
Tradiční sodový chléb – Soda Bread Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj udělat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo vytvarovat… více o Tradiční sodový chléb – Soda Bread
Šohajdy Rozpustíme ztužený tuk, přidáme prosátý cukr, kakao a mícháme nad párou dohladka. Nevaříme. Rozpuštěnou čokoládovou… více o Šohajdy
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu Libeček, který nesměl chybět na zahrádkách našich babiček, zažívá svou renesanci. Není divu.… Celý článek
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den Mnoho z nás o snídani do postele sní, ale už jen málokdo si ji tam skutečně sní. Ve všední dny… Celý článek
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho… V české kuchyni patří mezi stálice, ale pozor, není tvaroh jako tvaroh. Některý může být lehký… Celý článek
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní Rebarbora je sice zelenina a při pohledu na její dlouhé stonky mnohé ani nenapadne, že by se… Celý článek
Grázlův bramborový mls Brambory lehce povaříme, částečně zchladíme a rozkrojíme na půl. Každou polovinu lžičkou vydlabeme a plníme připravenou… více o Grázlův bramborový mls
Kuřecí plátek s rajčaty a… Kuřecí plátky očistíme, rozkrojíme, mírně naklepeme, okořeníme, posypeme bazalkou a potřeme rajčatovým protlakem. … více o Kuřecí plátek s rajčaty a mozzarellou
Salát plný zdraví – celer a… Zeleninu očistíme a syrovou (!) ji nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme citronovou šťávu, olivový olej, případně… více o Salát plný zdraví – celer a červená řepa
Bábovka s olejem Cukr, žloutky, olej a vodu vyšleháme . Přidáme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. více o Bábovka s olejem
Králík po cikánsku Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme sádlo, nakrájený… více o Králík po cikánsku
Boršč bez zelí Hovězí maso a slaninu (uzené maso) pokrájejte na kostičky a uvařte do poloměkka v osolené vodě. Přidejte na kostičky… více o Boršč bez zelí
České buchty s povidly a tvarohem Připravíme si kvásek z droždí, cukru a vlažného mléka. V rendlíku ohřejeme mléko a máslo. Do misky nasypeme hladkou… více o České buchty s povidly a tvarohem
Džuveč v tlakovém hrnci Vyškvaříme tučné z bůčku, na sádle zpěníme cibuli. Přidáme zbylý bůček nakrájený na kostky a osmažíme. Dále přidáme… více o Džuveč v tlakovém hrnci
Nejlepší žravé řezy Pečeme ve formě s vyšším okrajem, vymazané tukem, vysypané hrubou moukou. Elektrická trouba cca 180 C. Těsto: … více o Nejlepší žravé řezy
Opravdu domácí tatarská omáčka Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí… více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Bublanina lehce a rychle Ve šlehači smícháme celá vejce a cukr. Pořádně ušleháme a postupně přídáváme teplou vodu a poté olej. Vedle v misce… více o Bublanina lehce a rychle
Vývar na polévku v pomalém hrnci Očistit zeleninu a vložit do pomalého hrnce. Pote osolit asi 1 1/2 lžíci soli, 1 lžíce vegety a poprášit polévkovým… více o Vývar na polévku v pomalém hrnci