3.67
Syrový květák rozebereme na růžičky a posekáme, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Obojí dáme do mísy,… více o Zapečený květáček Soňa
Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Uděláme placičky, které naplníme sladkým tvarohem. Vytvoříme důlek, naplníme ho… více o Moravské koláče od Soni
Rozpustíme ztužený tuk, přidáme prosátý cukr, kakao a mícháme nad párou dohladka. Nevaříme. Rozpuštěnou čokoládovou… více o Šohajdy
V typické české rodině se na Štědrý večer servíruje rybí polévka, smažený kapr nebo řízek s… Celý článek
První svátek vánoční nebo také Boží hod vánoční je převážně časem odpočinku, návštěv svých… Celý článek
Kapr a bramborový salát jsou tradiční štědrovečerní večeří, kterou si jen málokterá česká… Celý článek
K Vánocům neodmyslitelně patří kapr, jenže když si ho připravujete sami doma, bohužel zápach z… Celý článek
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané… více o Keksy z ovesných vloček
Lehce utřeme žloutky, cukr, olej, vmícháme opatrně mouku a sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. … více o Peřinkový koláč s tvarohem nebo jablky
Ze surovin zpracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na dva bochánky a dáme přes noc uležet. Druhý den ho dáme před… více o Strouhaný kokosový koláč
Do tvarohu postupně zamícháme máslo, vejce, mouku a jablka. Potom vymícháme s mlékem. Na lívanečníku (pánvi) opékamé po… více o Tvarohovo-jablečné lívanečky
Mouku, sýr a tuk zpracujeme na těsto, které vyválíme na tlouštku asi 5 mm. Plát potřeme rozšlehaným žloutkem, nakrájíme… více o Tyčinky z nivy
škvarky semeleme, udělat kvásek a s ostatním udělat těsto.Necháme nakynout,rozválíme a 4x přeložíme.Opakujeme asi 3x po… více o Pagáče od Jáji
Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastouhanou dýni Hokkaido, klidně… více o Krémová polévka z dýně Hokkaido
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou… více o Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Předehřejte troubu na 175 stupňů. V míse rozkvedlejte máslo, cukr, vajíčka a vanilkový cukr. Dobře vše smíchejte… více o Kouzelné kakaové sušenky
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých… více o Suprové jednoduché kremrole
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na skus, pak scedíme. Houby pokrájíme a krátce povaříme, scedíme. Cibuli… více o Houbařské těstoviny
Směs 1 : vodu s cukrem zahřejeme na 115 stupňu. Mezitim v robotu šlehame bilky a potom do robotu vlejeme horkou směs… více o Makronky