Špagety Carbonara Uvaříme špagety a kápneme do nich olivový olej. Na pánvi osmažíme nudličky anglické slaniny. V misce metličkou smícháme… více o Špagety Carbonara
Špagety Carbonara Špagety vaříme v osolené vodě cca 8 minut. Mezitím na pánvi rozpálíme olej, přidáme slaninu a po chvilce žampiony a… více o Špagety Carbonara
Cuketové špagety Cibuli osmahneme na oleji, přidáme cuketu (oloupanou, bez semínek a nakrájenou na kostky) a nakrájená rajčata.… více o Cuketové špagety
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i… Pokud jste si ještě nezkoušeli doma připravit sirup z bezových květů, určitě mu dejte šanci.… Celý článek
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek… Kuře je jedním z nejoblíbenějších typů masa. Je libové, jednoduché na přípravu a není na něm… Celý článek
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte… Bezové květy jsou snad všude okolo vás a vy už nevíte, jak je zužitkovat? Jestli z nich už… Celý článek
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se… 1. června mají všechny děti svátek, tak ať si ho pořádně užijí! Připravte jim to, co jim… Celý článek
Jablečná rychlovka Přísady na těsto vymíchat, těsto nalít do vyššího pekáče. Na těsto navrstvíme strouhaná jablka a ořechy a dáme péct do… více o Jablečná rychlovka
Koláčky z majonézy Do vlahého ocukrovaného mléka nadrobíme kvasnice a necháme vykynout. Prosijeme mouku, osolíme, osladíme, přidáme… více o Koláčky z majonézy
Med z mladého jehličí Výhonky se propláchnou a nechají se okapat, zalijí se 1,1/4 l vařicí vody a vaří se 10 minut. Pak se to nechá 3 dny… více o Med z mladého jehličí
Dvoudenní perníčky 1.Mouku prosijte s cukrem a přidejte rozehřáté máslo s medem,žloutky,rum,jedlou sodu,směs koření na perník a citrónovou… více o Dvoudenní perníčky
Lilek s tofu a rajčaty 1. Lilek zbavíme zelené stopky, podélně nakrájíme na pět silnějších plátků. 2. Spodní plátek dáme stranou. Povaříme… více o Lilek s tofu a rajčaty
Smažená játra Smícháme v misce hořčici, kečup a pepř a obalíme v hmotě játra. Na sádle osmahneme cibuli, až je pěkně hnědá,… více o Smažená játra
Mazanec z domácí pekárny Vše v uvedeném pořadí vložím do formy (hrozinky a kandovanou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dám dělat na… více o Mazanec z domácí pekárny
Bramborové knedlíky Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto… více o Bramborové knedlíky
Placky z kysaného zelí Zelí nakrájíme na drobno, přimícháme vejce, na proužky nakrájený salám, sekanou nať, sůl, kmín a tolik mouky, aby… více o Placky z kysaného zelí
Apulijský pstruh na grilu Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí… více o Apulijský pstruh na grilu
Jogurtové koblížky Všechny přísady se smíchají dohromady na hladké těstíčko. Do mírně rozpáleného oleje se malou lžičkou vykrajují malé… více o Jogurtové koblížky
Rajčatový salát s vejci Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.… více o Rajčatový salát s vejci