
2.73
Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Na pánvi smažíme do křupava na kostičky nebo nudličky nakrájenou slaninu (pokud… více o Spaghetti alla Carbonara po italsku
Nejprve spařte a oloupejte rajčata. Nařízněte je křížem a ponořte je do vařící vody, asi tak na 20–30 sekund. Poté je… více o Spaghetti pomodoro
Špagety vložíme do vroucí osolené vody s trochou oleje. Podle druhu vaříme cca 12 minut. Mezitím si připravíme do misky… více o Spaghetti Carbonara
Děti jsou poměrně náročnými strávníky. Obvykle mají jen pár oblíbených jídel, kterými se jim… Celý článek
Začalo to dortem, který měl připomínat šaty z jednoho filmu. Tehdy pekařka a cukrářka Larissa… Celý článek
Podáváme je k celé řadě pokrmů, představit si bez nich neumíme bramborový salát, španělské… Celý článek
Co by byla česká kuchyně bez švestek? Vůně povidel a nadýchané buchty připomenou ty nejhezčí… Celý článek
Těsta rozdělíme na 4 pláty a vyválíme do velikosti zapékací mísy. Balkán utřeme s tvarohem a 1 vejcem - pokud je hmota… více o Balkánské řezy
Máslo, víno, kakao, cukr a vodu zahřejeme, až se máslo rozpustí a začne dělat bubliny (nevařit). Do této směsi přidáme… více o Bábovka s bílým vínem
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s… více o Nákyp s povidly a ořechy
Z těsta vzyválíme 2 pláty. 1. plát dáme na plech a vyskládáme piškoty. Uvaříme pudink podle návodu, necháme zchladnout… více o Štrúdl trochu jinak
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho… více o Voňavé anglické kapsy
Přes noc namočíme 6-7 vrchovatých lžic fazolí. Vodu nevyléváme, pouze dolijeme do cca 1,2 litru. Nesolíme a vaříme v… více o Prostá fazolová polévka
Heru, cukr a žloutky ušleháme dohladka a všleháme tvaroh. Poté postupně vmícháme sníh a polohrubou mouku s práškem do… více o Tvarohová bábovka z Hery
Nejprve uděláme kvásek. do vlažného odměřeného mléka na drobíme droždí a přidáme Cukr přikryjeme pokličkou a necháme… více o Tátovy langoše
Těstoviny si uvaříme dle návodu. Mezitím si na malé kostičky nakrájíme mrkev a petržel. Jeden stroužek česneku si… více o Těstoviny s tuňákem
1. Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme těstem, dno koláče vyložíme kolečkem pečicího papíru,… více o Slaný koláč plněný bramborami a cibulí
uvařenou čočku rozmxovat a vše promíchat zkusit přídat např. petrřelku, pár kapek citronu, tofu podávat s rozpečenou… více o Čočková pomazánka
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z… více o Bábovka ze zakysané smetany