Plátky hovězího naklepeme a osolíme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí, z druhé osolíme, opepříme.
Plátky poklademe párkem, okurkou a vejci. Dávám polovinu vajíčka do 1 závitku. Maso zavineme a ovážeme nití.
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme ptáčky a opečeme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Případně je dáme na 30 minut do tlakového hrnce. Do šťávy můžete přidat jednu nožičku na kostičky pokrájeného párku. Ochutíme sójovou omáčkou, solí či masoxem a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu…
více o Špenátová krémová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové