
2.75
Do horkého tuku s trochou vody vložíme pokrájený špenát a dusíme 15 minut. Přidáme mouku a zamícháme. Sejmeme z ohně,… více o Špenát po bulharsku
Na tuku zpěníme cibuli na kostky a česnek na plátky, přidáme nahrubo pomleté maso a opečeme. Přidáme špenát, sůl, pepř,… více o Špenát s masem
Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájený špenát, rajčata a koření. Po chvilce vsypeme šálek syrové rýže a… více o Řecký špenát s rýží
Představte si dort, jehož část se vznáší ve vzduchu. Nejde o kouzlo ani optický klam, ale o… Celý článek
Výhodou švestek je, že z nich můžete vařit celý rok. Jsou skvělé sušené, mražené, destilované,… Celý článek
Zavařování ovoce, to nemusí být jen džemy a kompoty. Zkuste si z ovocné úrody udělat i pečený… Celý článek
Švestkové koláče ke konci léta neodmyslitelně patří a voní prázdninovými vzpomínkami. Navíc… Celý článek
Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno a přidáme s vejcem a… více o Linecké bábovičky
Přísady na těsto vymíchat, těsto nalít do vyššího pekáče. Na těsto navrstvíme strouhaná jablka a ořechy a dáme péct do… více o Jablečná rychlovka
Vodu s máslem a solí uvedeme do varu, vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání vytvoříme kompaktní… více o Švestkový věnec
Zpracujeme těsto a necháme odležet v lednici 2-3 hodiny. Potom plníme ovocem. S těstem se velice dobře pracuje a je… více o Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme). … více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5-2 hodiny. Na těsto… více o Karamelové řezy s piškoty
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky… více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Cibuli zpěníme na tuku, přidáme sladkou (pálivou) papriku, kmín, maso na kostičky a podlijeme vodou. Přidáme bujón,… více o Vepřové námořnické maso
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do… více o Linecké těsto pro začátečníky
Vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu odstát v chladu. Plníme do vymazaných formčiek (asi do 1/2 formičky) a… více o Duté kokosové rohlíčky
Z ingrediencí připravit těsto, vyválet 3 placky jako na štrůdl,pomazat ne až po okraj povidly-asi 3cm vrstva a posypat… více o Perníková roláda
Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Vodu… více o Francouzská Bageta