
1.6
Hlavy a skelet důkladně propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, která… více o Rybí polévka
Příprava drštěk: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky… více o Dršťková staročeská polévka
Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme… více o Norská rybí polévka
Znáte flammkuchen? A co takhle tarte flambée? Pod oběma názvy se skrývá tentýž pokrm – tenký,… Celý článek
Hokkaidó (nebo také hokaido) je bezesporu favoritem mezi dýněmi. Má příjemnou chuť, vysoký… Celý článek
Už máte doma Labubu? Z postavičky, která vypadá jako malé monstrum s velkýma ušima a šibalským… Celý článek
Jablka jsou nejdostupnější a poměrně levné ovoce mnoha odrůd a chutí. Navíc mají obrovskou… Celý článek
Rajče pokrájím na velmi drobné kousky, tvrdý sýr nahrubo nastrouhám, všechny suroviny promíchám s rýží a směsí naplním… více o Lehké papriky se sýrovou náplní
Vejce a cukr umícháme do husté pěny, nejlépe šlehačem, při ruční přípravě si připravte další ruce na vystřídání. Do… více o Mandarinkový dezert
Tuňáka necháme okapat a dáme do misky, přidáme nakrájené krabí tyčinky a spolu rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno… více o Tuňákový sendvič
Těstoviny uvař ve slané vodě. Připrav směs z ostatních surovin a za tepla promíchej s těstovinami. Lze podávat teplé… více o Těstoviny s rokforem
Ze všech surovin a koření vypracujeme tužší ale vláčné těsto.Necháme ho v lednici do druhého dne. Pak z těsta vyválíme… více o Velikonoční perníčky
Kotlety naklepeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi půl cm silné. Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na… více o Kotlety na šlehačce
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka. Dáme na síto okapat a rozdělíme po listech. Košťál opatrně vyřízneme. Kapustové… více o Kapustové řízky
1) oloupeme brambory 2) dáme do hrnce: 1)vodu 2)kmín 3) bujon. brambory.6) aš se uvaří brambory tak brambory rozmačkáme… více o Česneková polévka
Těsto: Dáme vařit 250ml vody a do ní 150g hery, až se hera rozpustí postupně vmícháme 150g hladké mouky. Do… více o Mraky
1. Ve vodě zavaříme kořenovou zeleninu, nať, masox, kmín a trochu přisolíme 2. Mezitím si připravíme na oleji/másle… více o Evina kmínová polévka
Rýži podusíme do poloměkka. Necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme a naplníme… více o Plněná paprika II.
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva) 2. v misce č. 2 vyšlehat máslo… více o Bábovka, kterou si zamilujete