
1.6
Hlavy a skelet důkladně propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, která… více o Rybí polévka
Příprava drštěk: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky… více o Dršťková staročeská polévka
Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme… více o Norská rybí polévka
Omáčka z rajčat je, hned po kečupu, jedním z nejlepších způsobů, jak zpracovat letní úrodu.… Celý článek
Vinobraní bývá největším svátkem vína jak pro samotné vinaře, tak pro milovníky jejich vín.… Celý článek
Patříte k milovníkům pizzy? Pak budete milovat i pide, slavný turecký „chléb“ ve tvaru lodičky… Celý článek
Znamení, ve kterém jsme se narodili, ovlivňuje nejen naše vlastnosti, ale třeba i preference… Celý článek
Prsíčka omyjeme, lehce naklepeme a osolíme. Doprostřed masa vložíme plátek sýra a několik koleček klobásy. Svineme a… více o Kuřecí prsíčka ála Lada
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vařící vodu, mouku a sníh z bílků. Rozetřeme do dortové formy, abychom měli… více o Indián
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a… více o Jiřinčina skořicová bábovka
Připravíme těstíčko z jemně nastrouhané brambory, česneku, majoránky, soli pepře, lžíce strouhanky, 2 lžic hladké mouky… více o Kuřecí řízky Ondráš
Nejprve si připravíme plech. Ten vymažeme kouskem másla z celku (asi 10 g) a poté vyložíme pečícím papírem, který se… více o Americké Brownies
Piškoty slepíme marmeládou a položime na dno dortové formy. Na piškoty položíme okapané ovoce a zalejeme pudinkem,… více o Pudinkový dort
Rajčátka rozpůlíme, opepříme, naskládáme je na vymazaný pekáček a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme do rozpálené trouby… více o Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky
Plátky sýra president ementál poklademe plátky lososa, zakápneme citronema stočíme do ruličky Ruličku spíchneme… více o Ementál s lososem
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Brokolici nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Na oleji osmahneme… více o Zapečená brokolice s těstovinami
NA 2 LŽÍCÍCH SÁDLA ZLEHKA OSMAHNĚTE NAJEMNO NAKRÁJENOU 1 VELKOU CIBULI. VLOŽTE 400 G PROROSTLÉHO VEPŘOVÉHO MASA… více o Výborný segedinský guláš
Vepřové maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěním enajemno nakrájenou cibulku, přidáme maso, 2 lžíce mleté papriky a… více o Segedýnská dobrota
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě… více o Bramborovo-pórková polévka