
2.33
Z poloviny mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Zbylé mléko smícháme s rozpuštěným tukem, zamícháme s kváskem, žloutky… více o Staročeský trdelník
Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí o cca 42 g. Necháme chvilku odpočinout. V misce… více o Staročeský domácí chléb
Těsto rozválíme a naskládame na něj šunku a salám. Na menším množství tuku zpěníme pokrájenou cibulku, rozklepneme… více o Burda štrúdl
Princezna Diana byla ikonou, nejen pokud jde o styl oblékání. Pro ty, kteří si zakládají na… Celý článek
Lečo patří mezi nejoblíbenější letní jídla. My Češi ho máme rádi pěkně zahuštěné a zjemnělé… Celý článek
Milujete naši tradiční českou kuchyni? Vyzkoušejte recepty na klasiku, ovšem v trochu… Celý článek
Bývaly doby, kdy si známí mezi sebou předávali rady, co s cuketami v kuchyni provést.… Celý článek
Králíka nebo porce z něj očistíme a prosypeme poměrně hodně, ale zase to nepřesolit - česnekovou solí a pro zvýraznění… více o Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Zpracujeme těsto a dáme na 30 min. do lednice. Kulatou formu vyložíme pečícím papírem, na ni rozetřeme těsto a… více o Křehký koláč s broskvemi a oříšky
Rozmícháme sekanou a narvem ji na gril, tam smažím. přídáme další ingredience. Podáváme s tmavým pečivem. více o Sekaná na grilu
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku… více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Důležité je mouku na vál prosít, aby byla provzdušněná, pak skoro zmrzlé máslo nastrouhat do důlku v mouce, lehce… více o Listové těsto – rychlé
Recept na Vosí hnízda, jak je dělala moje mamka a jakmile jsem dostatečně vyrostl, i já sám. Je to pracnější nepečené… více o Maminčina vosí hnízda
Cukr zalijte 30ml vody, přidejte ocet, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče a vařte asi 15 minut. … více o Švestkové chutney
Všechn suroviny na těsto smíchám a vpravím do vymaštěné a vysypané nádoby. Nahoru nasypu posýpku z cukru a kokosu. Peču… více o Kokosová placka
Z ingrediencí uhněteme těsto (lepší nechat mouku trochu nasát vodu před zpracováním, vytvarujeme knedlíčky a vaříme cca… více o Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.… více o Drožďové knedlíčky do polévky
Veškeré uvedené ingredience si připravíme hodinu až dvě před samotným pečením, aby získaly pokojovou teplotu. … více o Cheesecake čokoládový
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté… více o Rychlá kuřecí roláda z řízků