
2.33
Z poloviny mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Zbylé mléko smícháme s rozpuštěným tukem, zamícháme s kváskem, žloutky… více o Staročeský trdelník
Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí o cca 42 g. Necháme chvilku odpočinout. V misce… více o Staročeský domácí chléb
Těsto rozválíme a naskládame na něj šunku a salám. Na menším množství tuku zpěníme pokrájenou cibulku, rozklepneme… více o Burda štrúdl
Jestli jste zaplaveni úrodou cuket ze zahrady, ať už vlastní, nebo někoho z vašich známých,… Celý článek
Co si takhle připravit letní osvěžení ke kávě v podobě buchty s broskvemi? Zabijete tak dvě… Celý článek
Vynikající na chleba a do pomazánek, ale i pro rychlou přípravu teplých pokrmů, jako jsou… Celý článek
Rajská jablíčka se již začala červenat na našich polích, zahradách i balkonech. A jestliže… Celý článek
vykoštěné kuře nakrajíme na 2-3cm dlouhé proužky, dáme do misky, přidáme trochu oleje,přidáme tak 1-2 kávove lžičky… více o Šalvějové kuře
Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehaný sníh z bílků. Nakonec… více o Jahodové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Z másla, mléka, cukru a čokolády uvaříme hustou hmotu a nakonec vmícháme rum. Do této hmoty přidáme piškoty, hrst… více o Nepečené kouličky z piškotů
Z bílků ušleháme sníh a zašleháváme po částech cukr do velmi tuhého sněhu. Pak na nejmenší stupeň šlehače zašleháme… více o Piškotová roláda pro začátečnice
Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchat a nalít do vymazaného hlubšího plechu. Pečeme při… více o Povidlový perník
Stehna částečně nebo úplně vykostíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, v misce uhněteme máslo se žloutky, přidáme… více o Plněná kuřecí stehna s cibulovým salátem
Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, budeme je déle péct). Salám, slovenský točený nakrájíme na kostky i… více o Bramborový oběd
Kuřecí maso pokrájíme na kousky,pórek na kolečka dáme do misky,osolíme,posypeme kari,zakápneme cca 2 lžícemi oleje a… více o Kuře MACO
Rajče nakrájíme nadrobno a smícháme s bazalkou, nejlépe čerstvou. Lučinu utřeme s jogurtem a osolíme. Přimícháme… více o Rajčatová pomazánka s jogurtem
Vykuchaným a osušeným pstruhům(s hlavami i ocasy) párkrát nařízneme kůži z obou stran. Obě strany osolíme … více o Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou
Datle nakrájíme na malé kousky a ovesné vločky nasekáme na jemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj přidáme… více o Datlové sušenky
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme… více o Karbanátky z ovesných vloček