
3.5
Do misky dáme mouku, rozpuštěné máslo, práškový cukr, vejce a špetku soli. Připravíme si kvásek (do zahřátého mléka… více o Trdelník
Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Když lepí, bez obav přidáme mouku. Rozdělíme na 6… více o Staročeský štrúdl
Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí o cca 42 g. Necháme chvilku odpočinout. V misce… více o Staročeský domácí chléb
Těstovinové saláty jsou ideálním letním jídlem. Zasytí, ale přesto jsou lehké a hotové za pár… Celý článek
Chcete si ještě užít konec prázdnin, aniž byste museli trávit čas v kuchyni? Zkuste večeře z… Celý článek
Tatarská omáčka patří mezi nejoblíbenější studené omáčky v českých domácnostech. Málokdo si… Celý článek
Když máte chuť na něco sladkého a opravdu dobrého, pak vám jistě přijdou vhod naše dezerty ze… Celý článek
Z droždí, poloviny vlažného mléka a cukru udělat kvásek. Ten pak vlijeme do mouky, přidáme zbytek mléka, lžičku soli a… více o Slané rohlíčky
Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, chvíli restujeme a pak přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky. Orestujeme,… více o Kuře Hawai
Dopředu namočené fazole uvaříme skoro do měkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a… více o Fazolová polévka
Brambory omyjte a i se slupkou je nakrájejte na asi 3 mm silné plátky. Česnek i na kousky pokrájenou cibuli prolisujte… více o Pečené brambory
1. Oba sýry rozmačkejte vidličkou a promíchejte s máslem. 2. Přidejte cibuli, osolte, okořeňte a přidejte tolik piva,… více o Pomazánka Obatzda
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno… více o Cizrnový salát s tuňákem
Uděláme kvásek, - zpracujeme v těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí děláme koláčky, které plníme dle chuti -… více o Koláčky z Bystřice
Začneme tím, že si oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Poté si vymažeme pekáček olejem a brambory do něj… více o Zapečené brambory s masem a smetanou
Do prosáté mouky zamícháme sůl, cukr, vlijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk a žloutky. Rozdrobíme droždí a necháme je… více o Valašské frgály
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů… více o Pečené koleno v pivní marinádě
Na másle s kapkou oleje osmahneme najemno nasekanou cibulku. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu… více o Drožďová polévka se zeleninou a kapáním
Olej rozehřejte v hrnci a zlehka na něm osmažte nakrájenou cibuli. Smažte asi 5 minut, až cibule zkřehne, ale nezabarví… více o Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.