
3.29
Dopředu namočené fazole uvaříme skoro doměkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a… více o Fazolová polévka
Špenát krátce povaříme v 1/2 litru vody, ochutíme kořením a zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky, čímž polévku… více o Špenátová polévka
Na oleji do zlatova osmažíme cibulku, přidáme na kostičky nakrájené syrové brambory, osolíme a chvíli na mírném ohni… více o Hrášková polévka
Ať už si je dáte se sklenicí mléka, hrnkem horkého čaje, nebo dobrou kávou, křupavé sušenky… Celý článek
Špagetová dýně sice není tak populární jako hokkaidó, máslová nebo muškátová dýně, o to víc… Celý článek
Bílkoviny jsou v dnešní době velmi populární a stále častěji se o nich mluví jako o základu… Celý článek
I méně zkušený houbař při hledání celkem bezpečně pozná, že to, na co právě kouká v trávě nebo… Celý článek
Očištěná jablka pokrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru. Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej,… více o Makový jablečník
Pečení: směs 2 lžíce medu, 2 velká vajíčka, 100 g pískového cukru, 50 g másla rozpustíme za stálého míchání ve vodní… více o Medáčky (medové řezy s ořechy)
Nivu s cibulí nastrouháme, smícháme a klademe na kolečka salámu, přeložíme je v půli a přitiskneme okraje, sepneme… více o Salámová kolečka s nivou
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na másle až zesklovatí. Zalijeme vařící vodou a přidáme bujónovou kostku,… více o Smetanová cibulačka
Na olivovém oleji osmažíme cibuli a po chvíli přidáme jehněčí maso, přidáme 500 g brambor, mrkev, celer a petržel.… více o Kotlík albánský
Zelné listy opláchneme a spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Na každý list položíme polovinu… více o Zelné řízky
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme… více o Ořechovo-brusinkové řezy
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, orestujeme na malém množství oleje, osolíme, podlejeme vodou a chvíli dusíme pod… více o Kuřecí kousky se špenátem
Rozpuštěné máslo a hladkou mouku vymícháme, když je hladká, přidáme rajský protlak zamícháme a po troše přidáváme… více o Rajská polévka pro děti i dospělé
Z mouky, prášku do pečiva, cukrů, mléka(rumu) a změklého tuku si vytvoříme žmolenku. Odebereme z ní menší polovinu - na… více o Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový
Na rozpáleném tuku orestujeme cibuli a prsíčka nakrájená na nudličky. Okořeníme paprikou, pepřem, osolíme. Přidáme lečo… více o Zapečené palačinky s kuřecím masem
Ingredience: Na těsto zaděláme a necháme kynout min. hodinu. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme kousíčky těsta a… více o Dukátové buchtičky "mňam"