Šťáva z vepřových kostí

2.6

hodnoceno: 5
Příprava: 100 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • kmín celý
    • 4
      ks vepřové kosti na pečení
    • 0,5
      lžička rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Cibuli nakrájejte na špalky a rozprostřete ji na dno zapékací misky. Na ni položte 4 vepřové kosti (mohou to být různé ořezy, je jedno jaké – stačí, když si v řeznictví požádáte o vepřové kosti na pečení). Kosti je lepší před pečením nasekat.
  • Přidejte 1 lžíci másla (sádla), celý kmín a dejte péct na 190 stupňů asi hodinu a půl. Průběžně maso podlévejte vodou, na začátku podlévat nemusíte.
  • Vepřový základ už je po upečení hotový. Žebra vyjměte, vyhoďte a šťávu dále zpracujte. Přidejte do ní rajský protlak, poprašte moukou a na vařiči krátce povařte. Přilijte 750 ml vody (nebo trochu víc, maximálně litr) a povařte. Šťávu můžete nakonec opatrně přelít, nebo přecedit.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: