Nejdříve si připravíme majonézu. Do majonézy vmícháme hořčici a kapary. Osolíme a opepříme. Nakrájíme vejce a spolu s pokrájeným rajčetem a nastrouhanou okurkou je přidáme do majonézy. Necháme uležet.
Omyjeme a osolíme kuřecí stehna. Smísíme mouku s pivem a přidáme žloutky spolu se špetkou soli. Našleháme sníh z bílků a zapracujeme jej do těsta. Stehna obalíme v těstíčku. Maso velmi zvolna smažíme v rozpáleném tuku. Zda je hotové poznáme podle toho, že z masa nevytéká žádná šťáva.
Hotové kousky vyrovnáme na talíře a podáváme spolu s ochucenou majonézou. Ozdobíme bylinkami.
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka. Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové