g
slanina
nebo jiná uzenina – osmažená, na kostičky pokrájená
Postup přípravy receptu
Na oleji si orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek. Přidáme bobkový list, hřebíček, osolíme a podlijeme vodou – vaříme asi 45 minut. Poté zeleninu rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Přidáme nahrubo postrouhané brambory a vaříme dalších 15 minut. Na závěr vlijeme rozšlehané vejce a dochutíme muškátovým oříškem, majoránkou, petrželovou natí, popř. solí. Nalijeme na talíř a posypeme osmaženou uzeninou.
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
Dýni nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou dýni. Orestujeme…
více o Dýňová polévka dle mamky
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky