Z mouky, vejce, vody a oleje připravíme těsto, které necháme v lednici na půl hodiny odpočinout.
Mezitím si oloupeme jablka a nahrubo je nastrouháme. Těsto rozdělíme na dvě části, z kterých vytvoříme dva záviny. Rozválíme válečkem na tenký plát, přeneseme na pomoučenou utěrku a ještě hřbetem ruky těsto vytahujeme, aby bylo tenké a průsvitné.
Posypeme lehce strouhankou, pak na to jablka, ořechy, rozinky, cukr a skořici a stočíme pomocí utěrky.
Potřeme máslem a pečeme na 200°C asi 20 minut. Hotový opět potřeme máslem a poté pocukrujeme.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou