2.67
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř… více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Koprová majonéza Žloutky, koření a dochucovadla (až na olej) dobře rozmícháme v misce. Za stálého šlehání přiléváme… více o Chřestový salát se zastřeným vejcem, koprovou majonézou a slaninovým chipsem
Sušené houby předem namočíme minimálně na 1 hodinu, nejlépe přes noc. Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky.… více o Šumavská kulajda se zastřenými vejci
Vitrážové dorty jsou jedním z nejvíce okouzlujících trendů moderní cukrařiny. Jejich povrch… Celý článek
Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Tuk utřeme s polovinou cukru a žloutky do pěny. Přidáme střídavě jogurt a mouku s práškem do pečiva, zamícháme rum,… více o Holandský ovocný chlebíček s jogurtem
Kuřecí prsa naklepeme, posolíme a posypeme pepřem a oregánem. Na jednotlivé kousky masa položíme vždy kousek mozzarely,… více o Kuřecí závitky – křehké a šťavnaté
Připravíme kvásek (droždí, cukr, trochu vody, trošku mouky). Přikryjeme a necháme vykynout na teplém místě. Pak… více o Pizzové taštičky
Na kostičky nakrájíme rohlíky a salám. Nastrouháme sýr a vše dohromady nasucho smícháme a vsypeme do máslem hodně… více o Sýrový nákyp s rohlíky
Uvaříme pudink s osladíme ho. Tvaroh dáme do ubrousku, abychom ho zbavili trochu tekutiny. Do tvarohu ručně vmícháme… více o Veselá prošívaná deka
Oloupanou dýni, brambory a cibuli uvaříme do měkka se špetkou soli a trochu olivového oleje (voda by měla být jen tak,… více o Dýňový krém
Na pánvi na troše oleje osmahneme půlky větších žampionů, jsou-li malé, necháme je celé. Žampiony by se měly trošku… více o Masové koule se žampiony
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou,… více o Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Bůček, oloupanou cibuli a očištěnou mrkev a pórek nakrájejte na malé kostičky. Kroupy dobře propláchněte pod tekoucí… více o Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Všechny suroviny smíchat, těsto rozetřít na plech. Švestky umýt, vypeckovat, rozpůlit. Těsto se poklade švestkami … více o Bleskový švestkový koláč
Ze všech ingrediencí vypracujeme na vále těsto, uděláme 2 válečky a dáme péci do středně vyhřáté trouby (180 °C),… více o Vynikající vánoční štola
Máslo dobře utřeme a postupně do něj zašleháme cukr, vejce, med, mandle a kakao. Okořeníme (dost výrazně!), zahustíme… více o Čínské čtverečky