
2.91
Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme houby včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme… více o Šumavská kulajda se zastřeným vejcem
Do třílitrového hrnce dáme vařit vodu, přidáme nové koření, bobkový list, pepř, špetku soli, bujóny a na kostičky… více o Ájenčina šumavská kulajda
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř… více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Ačkoli je salát z rozbitých okurek hluboce zakořeněn v asijské kuchyni, kde je po staletí… Celý článek
Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme… více o Těsto na domácí gnocchi
Veku nebo bagetu nakrojíme šikmo, ale nedokrojíme až do konce. Rozpuštěné máslo s trochou olivového oleje smícháme s… více o Rozpečená veka
Heru, sklenici vody, cukr, 3 lžíce kakaa dáme do hrnce, přivedeme k varu a 3 min. povaříme(mícháme). Pak sundáme z… více o Vařená buchta
V určeném množství kávy rozehřejeme med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme. Vychladlý - vlažný rozvar vlijeme do… více o Židovský medovník z domácí pekárny
Veku si pokrájíme našikmo, aby jsme plátky měli delší, než jsme zvyklí. Plátky pomažeme salátem (kupovaným nebo doma… více o Chlebíčky s vejcem
Prorostlý bůček nakrájíme na menší kostky, dvakrát rozemeleme, hodně osolíme, rukama důkladně zpracujeme a necháme do… více o Řízky Astra
Fazole namočíme aspoň na 2 hodinky do vody, pak je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem… více o Uzená fazolačka
Připravíme si alobal, na něj klademe plátky másla, očištěné brambory pokrájené na kolečka, osolíme. Oloupanou cibuli… více o Kotletky v alobalu s bramborem
Makrelu zbavíme kostí, vejce uvaříme natvrdo, rozdělíme bílky a žloutky. Žloutky společně s makrelou rozmačkáme. Cibuli… více o Skvělá rybí pomazánka
1. Předvařené dršťky uvaříme s novým kořením, pepřem, bobkáčem, tymiánem a solí. 2. Necháme okapat, posypeme… více o Zadělávané dršťky
Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2… více o Grilovaný candát na rajčatech
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii… více o Tvarohové šátečky ze zakysanky