Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo, na kterém cibuli necháme zesklovatět. Cibule musí být hodně, aby byla polévka hustější. Zalijeme vodou (3–4 litry). Přidáme na kostky nakrájenou klobásku, osolíme, přidáme trochu polévkového koření.
Vaříme 40 minut, než je cibule dokonale měkká. Na konec v polévce rozpustíme tavený sýr, který ji zjemní.
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
Maso nakrájet na plátky a naklepat.Potřít kořením na křidélka rozmýchaným v oleji a dát opect z prudka z obou stran na…
více o Vepřové plátky po čínsku
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou