Zahřejte si troubu na 180 °C. V jedné míse spolu smíchejte všechny suché ingredience – mouku, cukr, kakao, vanilkový cukr, jedlou sodu, skořici a sůl. Do druhé mísy dejte mléko, vajíčka, máslo, nasekanou čokoládu (pokud máte můžete přidat i 50 g najemno nasekaných ořechů) a všechny ingredience smíchejte dohromady.
Sypké ingredience z první mísy postupně přesívejte do druhé misky, přičemž následně těsto důkladně propracujte.Pokud vám to nepůjde, můžete přilít trochu mléka.
Čajovou lžičkou dělejte z těsta malé kuličky, které poté klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Koláčky pečte v předehřáté troubě asi 9–12 minut.
Mezi kuličkami těsta nechávejte na plechu velké mezery, hmota se při pečení rozteče a může vám tak vzniknout jedna velká placka.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná