Zahřejte si troubu na 180 °C. V jedné míse spolu smíchejte všechny suché ingredience – mouku, cukr, kakao, vanilkový cukr, jedlou sodu, skořici a sůl. Do druhé mísy dejte mléko, vajíčka, máslo, nasekanou čokoládu (pokud máte můžete přidat i 50 g najemno nasekaných ořechů) a všechny ingredience smíchejte dohromady.
Sypké ingredience z první mísy postupně přesívejte do druhé misky, přičemž následně těsto důkladně propracujte.Pokud vám to nepůjde, můžete přilít trochu mléka.
Čajovou lžičkou dělejte z těsta malé kuličky, které poté klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Koláčky pečte v předehřáté troubě asi 9–12 minut.
Mezi kuličkami těsta nechávejte na plechu velké mezery, hmota se při pečení rozteče a může vám tak vzniknout jedna velká placka.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka