Zahřejte si troubu na 180 °C. V jedné míse spolu smíchejte všechny suché ingredience – mouku, cukr, kakao, vanilkový cukr, jedlou sodu, skořici a sůl. Do druhé mísy dejte mléko, vajíčka, máslo, nasekanou čokoládu (pokud máte můžete přidat i 50 g najemno nasekaných ořechů) a všechny ingredience smíchejte dohromady.
Sypké ingredience z první mísy postupně přesívejte do druhé misky, přičemž následně těsto důkladně propracujte.Pokud vám to nepůjde, můžete přilít trochu mléka.
Čajovou lžičkou dělejte z těsta malé kuličky, které poté klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Koláčky pečte v předehřáté troubě asi 9–12 minut.
Mezi kuličkami těsta nechávejte na plechu velké mezery, hmota se při pečení rozteče a může vám tak vzniknout jedna velká placka.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané