3
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na válu v těsto. Zabalíme do… více o Linecké těsto pro začátečníky
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky… více o Dortový korpus pro začátečníky
Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
Co uvařit, když nezbývá čas? Netrapte se další hodiny v kuchyni a připravte rychlé večeře,… Celý článek
V dnešní době může být někdy těžké najít kvalitní máslo, vyrobené z poctivých ingrediencí.… Celý článek
Ať už vás k potřebě mlsat zdravě vede dieta, potravinová alergie nebo životní styl, máme pro… Celý článek
Kdo má trochu tvořivého ducha, jistě je pro něj zdobení cukroví nejzábavnější částí vánočních… Celý článek
Prsíčka osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Poté vymažeme zapékací mísu máslem a vložíme do ní osmahnutá prsa. Z vajec… více o Kuřecí oči
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem… více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Na oleji zpěníme 1 větší cibuli, pokrájenou spíše na větší kousky nebo na proužky. Kuřecí játra dobře propereme ve vodě… více o Kuřecí játra se zeleninou na smetaně
Přísady utřeme a mažeme na ještě vlahou buchtu. Z tohoto množství je na velký plech. více o Poleva na buchtu Margot i jiné
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané… více o Country marináda s tymiánem
Několik kostek ledu, cinzano bitter a gin důkladně protřepeme v šejkru. Procedíme do vysokého poháru a dolijeme sektem.… více o Soňa
Mouku prosijeme na vál a promícháme se solí. (Solíme málo, jinak by těsto špatně schlo.) Do mouky uděláme důlek a… více o Domácí lasagne
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty… více o Burizonový chlebíček ze Salka
Nejprve ušlehejte sníh z bílků a poté do něho postupně po lžících vmíchejte krupicový cukr a zvolna šlehejte tak dlouho… více o Falešný Sachr dortík
Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky,… více o Vločkové řezy s krémem
Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme rozmačkaný banán a najemno nastrouhanou mrkev. Přisypeme mouku… více o Afrika řezy
Velký korpus: žloutky ušleháme za postupného přidávání horké vody a kávy, pak přidáme cukr a dále šleháme do pěny.… více o Dort s jezírkem