3
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na válu v těsto. Zabalíme do… více o Linecké těsto pro začátečníky
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky… více o Dortový korpus pro začátečníky
Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
Možná se vám to při pečení cukroví už také stalo. Vytvarujete krásné vanilkové rohlíčky a dáte… Celý článek
Doplňte výběr vánočního cukroví o úžasné marokánky. Tato dobrota plná sladkého ovoce, ořechů a… Celý článek
Vaječný likér, vaječňák nebo ajrkoňak. Ať už mu říkáte jakkoli, na Vánoce prostě nesmí chybět.… Celý článek
Málokdo by se vzdal klasického lineckého cukroví, které patří mezi nejznámější a také nejvíce… Celý článek
4 vejce utřeme s hrnkem cukru. Přidáme dva hrnky mouky, skořici, kakao, prášek do pečiva a olej. Důkladně promícháme… více o Americká buchta
- špagety uvaříme - cibuli nakrájíme na kostičky - osmažíme na tuku dozlatova - přidáme maso, rajčatový protlak a… více o Boloňské špagety
Vezmeme větší vyšší pánev (nejlépe s pokličkou) a do ní dám většá množství oleje (tak půl cm). Syrové brambory důkladně… více o Brambory trochu jinak
Předehřejeme troubu na 150 °C, formu na dort vymažeme máslem, vyložíme pečícím pergamenovým papírem, znovu vymažeme a… více o Sytý čokoládový dort
Krkovičku naklepeme, na obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na každou porci položíme… více o Zapékané kotlety
Nakrájet, nastrouhat a zamíchat. Je to opravdu moc dobré, ten celer v tom není vůbec cítit. :o) více o Ovocný salát s celerem
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice. … více o Rajská omáčka od Verunky
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Vysypeme do mísy, přidáme vepřové maso z plechovky, hrášek (čerstvý nebo… více o Vojenské rizoto
V kastrolku si uvaříme těstoviny. Těstoviny slijeme a necháme je chvilku odležet. Mezitím si na větší pánev nechame… více o Těstoviny s parmazánem a petrželkou
Med rozpustíme v mikrovlnce, přidáme olej, na drobno nakrájenou cibuli a česnek, zázvor, vegetu a sojovou omáčku.… více o Kuřecí prsíčka v medu
Rozpuštěnou Heru smícháme s cukrem a mlékem, přidáme mouku, prášek do perníku a kakao. Důkladně promícháme, přidáme… více o Perníkovo-jablečná bábovka bez vajec
1. Do 5 litrového hrnce dáme 3 litry vody 2. Do hrnce s vodou dáme 2 vepřová kolena, 3 cibule, 5 stroužků česneku,… více o Chutná zelňačka