Sutlijač z Kiziltepe

2.46

hodnoceno: 13
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      l mléko
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 150
      g vařená rýže
    • 6
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Přivedeme 0,8 l mléka k varu spolu s cukrem. Přidáme okapanou rýži, krátce za častého míchání povaříme a přidáme pudink rozmíchaný ve zbytku studeného mléka. Až zhoustne, sundáme z plotny a přisypeme vanilkový cukr. Vše rozdělíme do ohnivzdorných misek a postavíme do plechu s vodou (asi do polovinu mističek). Zapečeme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 25 minut, až chytne hnědou kůrku.
  • Podáváme vychlazené. Recept pochází z Turecka.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: