Přivedeme 0,8 l mléka k varu spolu s cukrem. Přidáme okapanou rýži, krátce za častého míchání povaříme a přidáme pudink rozmíchaný ve zbytku studeného mléka. Až zhoustne, sundáme z plotny a přisypeme vanilkový cukr. Vše rozdělíme do ohnivzdorných misek a postavíme do plechu s vodou (asi do polovinu mističek). Zapečeme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 25 minut, až chytne hnědou kůrku.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole