Přivedeme 0,8 l mléka k varu spolu s cukrem. Přidáme okapanou rýži, krátce za častého míchání povaříme a přidáme pudink rozmíchaný ve zbytku studeného mléka. Až zhoustne, sundáme z plotny a přisypeme vanilkový cukr. Vše rozdělíme do ohnivzdorných misek a postavíme do plechu s vodou (asi do polovinu mističek). Zapečeme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 25 minut, až chytne hnědou kůrku.
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
-Uvaříme vřetýnka.
-V hluboké pánvi necháme "rozpustit" asi 30 deka nivy, 20 deka taveného sýru a smetanu ke šlehání.
…
více o Těstoviny se třemi druhy sýrů
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)