
3.28
Avokádo oloupeme, rozkrojíme napůl a vyjmeme pecku. Z ostatních ingrediencí připravíme dresink, kterým pak avokádo… více o Avokádový předkrm
Kuřecí řízky jemně okořeníme, osmažíme a necháme vychladnout. Obě papriky, eidam a řízky nakrájíme na nudličky a bagetu… více o Zeleninovo-kuřecí předkrm
Z vykynutého kvásku a dalších surovin zpracujeme těsto. Nenecháme ho kynout, ale hned ho vyválíme, nakrájíme na… více o Svatební koláčky
Houby právě teď rostou na mnoha místech a pokud budete mít štěstí a přinesete si domů plný… Celý článek
Naše babičky dokázaly často i s minimem surovin nakrmit celou rodinu. Vařily totiž jednoduše,… Celý článek
Hříbky, babky, bedly, lišky… Sezóna hub je tu a vy je můžete zpracovat i jinak než do… Celý článek
Podzim mnoho lidí považuje za nejkrásnější období roku. A není divu. Svěží vzduch, příroda… Celý článek
Na středním ohni vyvaříme víno do poloviny původního množství, přidáme smetanu a metličkou pečlivě ušleháme a opět… více o Omáčka z plísňového sýra
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme nakrájený párek na kolečka a trochu osmažíme. Mezitím si nadrobno nakrájíme… více o Výborná špagetovka
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s… více o Kokosové řezy z Kapského města
Nejprve promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme ostatní a opět promícháme. Dle chuti můžeme přidat i ořechy a… více o Pudinkové řezy s polevou
Rýži uvaříme, vyndáme z hrnce a necháme vychladnout. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo (nejlépe jihočeské) a… více o Rýžová směs
může být nakrájená vařená zelenina, nebo sýr Listové těsto rozválet na tenký plát ve tvaru obdélníku, nebo… více o Masový štrúdl a bochánky
Rozinky namočíme asi do 4 lžic rumu a necháme přejít varem (nebo použijeme rozinky namočené v rumu delší dobu). … více o Velikonoční mazanec bez vajec
Dozlatova opečeme cibuli a celé cibulky, přidáme předvařené brambory, osolíme a opepříme, orestujeme a zalijeme bílým… více o Lyonské brambory
Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále nebo v robotu. Těsto namačkáme do vymazané, hrubou moukou vysypané… více o Lehký tvarohový koláč
Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak… více o Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Rozmíchat vejce a osolit, přidat cukr a krupičku. (Vzhledem k tomu ze každý používá jiný tvaroh se konzistence těsta… více o Tvarohové placky
Syrové maso dvakrát na jemno pomeleme (labužníci si ho mohou naškrábat), přidáme zbývající uvedené ingredience a dobře… více o Tatarák ala DoPe