Smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté ingredience a sníh z bílků. Pečeme při 150 °C. Svaříme 1 litr mléka a 3 vanilkové pudinky a necháme vychladnout. Ušleháme změklé máslo, 80 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr a 3 lžíce kakaa. Po vychladnutí pudinku zašleháváme do máslového krému.
Důležité jsou stejné teploty pudinku a krému, aby se hmota nesrazila. Rozetřeme na upečený plát těsta. Ušleháme 2 šlehačky a rozetřeme na pudinkový krém. Povrch ozdobíme strouhanou čokoládou.
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme…
více o Bramborová bašta – zapečená
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou