3.4
Do vody dáme heru a sůl, přivedeme k varu. Do vroucí vody a za stálého míchání přisypeme polovinu (200 g) mouky a… více o Knedlíčky z odpalovaného těsta
- svařit vodu a tuk - mícháme ve vodní lázni - pak vsypat mouku, dobře promíchat - po vychladnutí postupně zašlehat… více o Věnečky z odpalovaného těsta II.
Mléko s máslem a solí přivedeme k varu, stáhneme plamen a najednou vsypeme mouku. Mícháme, až z toho vznikne jakoby… více o Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta
Rajčata v konzervě je fajn mít vždycky po ruce. Jsou laciná, dlouho vydrží a dokážou snadno… Celý článek
Slavná herečka Jiřina Bohdalová představila v kulinárních televizních pořadech nejeden… Celý článek
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Vepřové maso podusíme s kořením {sůl, pepř, kmín, paprika}, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Zelí taky chvilku… více o Slané šátečky
Rozválené díly listového těsta potřeme směsí nastrouhaných sýrů smíchaných s 1 vajíčkem, zabalíme jako záviny. Počet… více o Sýrový závin
Mouku prosijeme na vál, přidáme ostatní suroviny mino marmelády a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme cca 2… více o Tvarohové hvězdičky DIA i NEDIA
Do pekáčku nakrájíme asi dvě střední cibule,na cibuli dva hrnky čerstvých pokrájených hub (mohou být i sušené). Dále… více o Maminčino kuře
Anglickou slaninu vyškvaříme a promícháme s houskami nakrájenými na kostičky.Zelí pokrájíme na jemno a smícháme s… více o Zelné knedlíky
1.Jako první nalijeme do menšího hrnce půl litru mléka(možno i více podle porcí). 2.Mícháme do horka,poté dáme 3 a… více o Krupice od Myšky
Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě doměkka. Ještě teplé je prolisujeme (nastrouháme najemno) do mísy, přidáme… více o Bramborové koblihy
Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu… více o Bůček pečený na zelí
Počet vajec záleží na počtu topinek: 1 ks topinky = 1 vejce. Plátky chleba si osmažíme z obou stran dozlatova. Z vajec… více o Lovošská topinka
Plech vylijeme olejem a vysypeme hrubou moukou. V míse utřeme heru s mouč. cukrem a pak přidáme další přísady a… více o Kakaová buchta s polevou
1. Na pánvi osmažíme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky-cca 5 minut. 2. Přidáme nakrájený pórek a smažíme… více o Francouzské jednohubky
Česnek prolisujeme, okurku a tvarůžek jemně nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme sýry, pepř, sůl a tatarku.… více o Andulčina pomazánka