3
Heru si vyndáme minimálně hodinu dopředu z lednice, aby nám změkla. Do větší mísy si nasypeme všechny suroviny na těsto… více o Výborný borůvkovo-švestkový koláč s tvarohem
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte… více o Makový koláč s tvarohem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřicí… více o Rybízový koláč s tvarohem
Karamel je v poslední době v kurzu. Nejvíce frčí ve slané verzi, ale abyste ji mohli připravit… Celý článek
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého… více o Bramborový makovec
Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme 1 l vody, masox, Apetito, přidáme houby a uvařené brambory, kmín a dochutíme… více o Sýrová kulajda
Pokud je sýr moc slaný, naložíme ho přes noc do lednice do lázně se studenou vodou nebo do bílého jogurtu (ten potom… více o Smažený balkán
Uvařenou horkou kávu nalijeme do větších sklenic, přidáme lžičku rumu a zamícháme. Do kávy vložíme vrchovatou lžíci… více o Famózní kávička
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme pangásia z lednice, abychom si ho nakořenili. Připravíme… více o Pangasius na zelenině (dietní)
Nakrajíme dva babány na kolečka - tlouštka podle výkonnosti mixéru ;-) A hodí me do mixéru, pak nakrájíme 1-2… více o Výživný domácí džus
Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Do vzniklého krému zašleháme žloutky. Z bílků připravíme sníh. Do pěny… více o Dunajské vlny s třešněmi
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse . V druhé míse si zpracujeme tvarohovou náplň- opět vše smícháme dohromady -… více o Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím
Palačinky: V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 min… více o Špenátové palačinky od Teri
Těsto: Dáme vařit 250ml vody a do ní 150g hery, až se hera rozpustí postupně vmícháme 150g hladké mouky. Do… více o Mraky
Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce a Hery si připravíme těsto, které rozdělíme na dvě půlky. První část těsta… více o Lázeňský koláč
Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka. Nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a… více o Celerový salát – zdravě a chutně