Švýcarské fondue Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi 1 dl vína. Za stálého míchání pomalu… více o Švýcarské fondue
Sýrové paštičky švýcarské Paštičky se dělají z listového těsta. Těsto vyválejte a vykrajujte kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem,… více o Sýrové paštičky švýcarské
Špagety V osolené vodě uvaříme špagety podle návodu. Uvařené špagety zamícháme s kiri sýrem a podáváme. více o Špagety
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané… Znáte ty uspěchané dny, kdy absolutně nestíháte, běžíte pro děti do školy a potom se od vás… Celý článek
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy… Také vám v dětství říkali, že máte jíst hodně mandarinek, pomerančů a citronů, protože jsou… Celý článek
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají… Vitrážové dorty jsou jedním z nejvíce okouzlujících trendů moderní cukrařiny. Jejich povrch… Celý článek
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém… Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Nejrychlejší tvarohové kuličky Tvarohy, vejce, sůl, krupičku pomocí mixéru smícháme. Rukama nebo pomocí 2 kávových lžiček tvoříme kuličky velké asi… více o Nejrychlejší tvarohové kuličky
Kuřecí polévka Maso dobře očistíme a v hrnci zalijeme 1,5l vody. Osolíme, přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, celou… více o Kuřecí polévka
Tagliatelle se smetanovou omáčkou… Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno… více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
Rychlé placky Vše nasypeme do mísy a propracujeme, pokud to nepůjde (z toho udělat těsto) je nutné přidat více vody a pokud to bude… více o Rychlé placky
Omeleta s uzenou makrelou Metličkou důkladně vyšleháme vejce s mlékem, moukou, osolíme a opepříme. Na rozehřátý olej vlijeme polovinu vaječné… více o Omeleta s uzenou makrelou
Jihlavský koláč Těsto dáme do domácí pekárny vykynout. Poté vykynuté těsto na vále rozdělíme na 24 bochánků a necháme ještě 20 minut… více o Jihlavský koláč
Vepřové s mrkví Maso nakrájíme na kostičky, osolíme ho, opepříme ho a přidáme kmín. Maso osmahneme na oleji (může se přidat i cibule,… více o Vepřové s mrkví
Zelný salát s koprem Zelí nakrájíme nadrobno, přidáme kopr a zakysanou smetanu, osolíme. Řádně promícháme a dáme asi na 2 hodiny do ledničky… více o Zelný salát s koprem
Francouzská Bageta Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Vodu… více o Francouzská Bageta
Bílý šťovíkový boršč Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové přidáme smetanu, opět… více o Bílý šťovíkový boršč
Hamburger Classic Osvědčený recept na hamburgery, které díky oblíbenosti tohoto jídla v rodině dělám poměrně často :-) 1. Nejprve… více o Hamburger Classic
Jablečný hřbet Nejdříve omyjeme jablka. Z jablek oloupeme slupku a nakrájíme je na kousky. Dále do hrnku odměříme asi 1/4 litru vody.… více o Jablečný hřbet