Švýcarské fondue Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi 1 dl vína. Za stálého míchání pomalu… více o Švýcarské fondue
Sýrové paštičky švýcarské Paštičky se dělají z listového těsta. Těsto vyválejte a vykrajujte kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem,… více o Sýrové paštičky švýcarské
Špagety V osolené vodě uvaříme špagety podle návodu. Uvařené špagety zamícháme s kiri sýrem a podáváme. více o Špagety
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu,… Pečená husa neodmyslitelně patří k podzimnímu svátku sv. Martina. Protože ale letos připadá na… Celý článek
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít… Rohlíčky s ořechovou náplní jsou sladkou klasikou, která neomrzí. Recept na ně je jednoduchý a… Celý článek
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké… Zelí patří k nejoblíbenějším českým přílohám. Je jednoduché na přípravu, levné, dostupné po… Celý článek
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu… Neexistuje moc dezertů, které by byly populární po celém světě. Dýňový koláč neboli pumpkin… Celý článek
Makové knedlíky Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a zpracujeme s moukou a mákem, špetkou soli na těsto. Mokrýma rukama… více o Makové knedlíky
Pomazánka z jedové chýše Nakrájené sýry rozmačkáme, zalijeme asi 1 dl piva a rozetřeme s máslem a žloutky natvrdo. Přidáme drobně krájenou… více o Pomazánka z jedové chýše
Roštěnky na zázvoru Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Cibuli nasekáme najemno a… více o Roštěnky na zázvoru
Tvarohové řezy po sté Připravíme 1. těsto smícháním všech uvedených surovin. Těsto rozválíme a na vymazaném a vysypaném plechu předpečeme. Na… více o Tvarohové řezy po sté
Žemličky svaté Lucie Připravíme kvásek - v trošce vlažného mléka rozmícháme droždí. Potom přidáme k mouce, dále přidáme rozpuštěné máslo,… více o Žemličky svaté Lucie
Čokoláda Kakao s cukrem promícháme, tuk dáme rozehřát a pomalu přiléváme na kakao a cukr a vše třeme. Dobře utřené ne příliš… více o Čokoláda
Křidýlka od číňana Smícháme všechny suroviny dohromady, do výsledné marinády naložíme na 24 hodin kuřecí křídla. Poté je obalíme v hladké… více o Křidýlka od číňana
Dýňová polévka Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky asi 3 cm velké. Osmažíme na másle, zalijeme mlékem a zeleninovým vývarem z bujonů… více o Dýňová polévka
Grilovaný hermelín s čerstvým… 1. Připravíme si hermelín, který naložíme v marinádě z oleje, soli, pepře, grilovacího koření a utřeného česneku.… více o Grilovaný hermelín s čerstvým špenátem
Jednoduchá bábovka Postup je velmi jednoduchý. Všechno smícháme dohromady, žádné šlehání do úmoru :-) Nalijeme do vymazané a vysypané… více o Jednoduchá bábovka
Nejjednodušší palačinky Do větší mísy rozklepneme vejce, přidáme mléko a postupně přidáváme mouku, dokud se nevytvoří poněkud husté těsto.… více o Nejjednodušší palačinky
Tortové oplátky Nad parou vyšlaháme všetky ingrediencie a naplňame tortové oplátky striedavo kakaová poleva a ríbezlový džem. více o Tortové oplátky