Švýcarské fondue Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi 1 dl vína. Za stálého míchání pomalu… více o Švýcarské fondue
Sýrové paštičky švýcarské Paštičky se dělají z listového těsta. Těsto vyválejte a vykrajujte kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem,… více o Sýrové paštičky švýcarské
Špagety V osolené vodě uvaříme špagety podle návodu. Uvařené špagety zamícháme s kiri sýrem a podáváme. více o Špagety
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu Vlastní úroda je vždy potěšení. A uchovat si ji na zimu je i současným trendem. Jak si poradit… Celý článek
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační… Mražené, chlazené, loupané, neloupané, tygří, bílé… Víte, jak se vyznat v krevetách a jak je… Celý článek
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní… Polévky z rajčat, hlavně těch zralých letních, jsou doslova rajským potěšením. Mají nespočet… Celý článek
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do… Krásná rodačka z německého Rheinbergu, která chtěla být původně právničkou v advokátní… Celý článek
České lasagne :) Uvaříme těstoviny tzv. na skus, scedíme. Do připravené misky si nakrájíme šunku, kečup, cibuli, prolisujeme čenek,… více o České lasagne :)
Maso s čalamádou Plátky z krkovičky osolíme, opepříme, potřene hořčicí. Na takto připravené maso položíme plátek anglické slaniny,… více o Maso s čalamádou
Pusinky z rohlíků V páře ušleháme bílky a cukr. Pak přidáme opatrně mleté ořechy a nakonec i na kostičky nakrájené 2 rohlíky. Lžičkou… více o Pusinky z rohlíků
Krémový dort potažený POSTUP NA PIŠKOT: Žloutky, cukr a olej vyšleháme do husté hmoty, vyšleháme bílky a opatrně promícháme s žloutkovou… více o Krémový dort potažený
Bezová šťáva Květy, citrony a kyselinu citronovou zalijeme vodou a necháme 24 hodin odpočinout. Potom přes utěrku nebo plínu… více o Bezová šťáva
Jablečné lasagne v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jablka na kostičky, nasekané ořechy a fíky a rozinky namočené ve vlažné vodě Dusíme… více o Jablečné lasagne
Mléčně kvašená zelenina 1. Všechnu zeleninu očistíme a nastrouháme, prosolíme a pokmínujeme stejně, jako když nakládáme zelí. 2. Vymačkáme… více o Mléčně kvašená zelenina
Základní palačinka Vejce rozšleháme s mlékem a solí, postupně přisypáváme hladkou mouku, stále šleháme. Pak rozehřejeme na pánvi trochu… více o Základní palačinka
Špekové knedlíky Slaninu a rohlíky nakrájíme na kostky, slaninu rozškvaříme, vyndáme, přidáme olej a opečeme dozlatova rohlíky.… více o Špekové knedlíky
Rychlá italská pizza 1) Do velké mísy nasypeme mouky, sůl (pokud použijete instantní droždí, tak ho tam dejte taky) a promícháme. 2) V… více o Rychlá italská pizza
Vepřové maso v omáčce Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme.… více o Vepřové maso v omáčce
Tortilla Do mísy dáme mouku, sůl a promícháme, přidáme sádlo, vodu a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Těsto roddělíme na 5… více o Tortilla