Švýcarské fondue Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi 1 dl vína. Za stálého míchání pomalu… více o Švýcarské fondue
Sýrové paštičky švýcarské Paštičky se dělají z listového těsta. Těsto vyválejte a vykrajujte kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem,… více o Sýrové paštičky švýcarské
Špagety V osolené vodě uvaříme špagety podle návodu. Uvařené špagety zamícháme s kiri sýrem a podáváme. více o Špagety
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny! Jste milovníky povidel, ale nikdy jste si netroufli je připravit sami doma? A přitom je to tak… Celý článek
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl… Co si o prázdninách přát víc, než jídlo hotové za půl hodiny! Máme pro vás tipy na rychlé a… Celý článek
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé… Děti jsou poměrně náročnými strávníky. Obvykle mají jen pár oblíbených jídel, kterými se jim… Celý článek
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou… Začalo to dortem, který měl připomínat šaty z jednoho filmu. Tehdy pekařka a cukrářka Larissa… Celý článek
Bramborové šišky s mákem Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a vypracujeme z nich těsto a tvarujeme z něj šišky, které vaříme ve vodě.… více o Bramborové šišky s mákem
Medová ňadra na houbách Recept vznikl náhodou - naložila jsem si kuřecí ňadra do medové marinády a nepočítala s tím, že se manžel vrátí z… více o Medová ňadra na houbách
Maková buchta – skvělá a rychlá Nejprve si připravíme makovou nádivku: mléko přivedeme téměř k varu a vsypeme do něj pomletý mák, za stálého míchání… více o Maková buchta – skvělá a rychlá
Vánoční kysané zelí Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem a kořením. Pokud je kysané zelí velmi kyselé, tak ho… více o Vánoční kysané zelí
Výborný beránek Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Smícháme mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru, ořechy. Poté… více o Výborný beránek
Hermelínové chlebíčky Bagetu(veku) nakrájíme na plátky,které potřeme máslem.Hermelín nakrájíme na plátky a poklademe jimi namazané plátky… více o Hermelínové chlebíčky
Marokánky Petra V mléce rozkvedláme mouku, cukr, máslo - vše vaříme 3 minuty. Přidáme ořechová jádra nakrájená na nudličky a… více o Marokánky Petra
Celerová polévka Celer očistíme a nastrouháme na jemno, mrkev také. Zalijeme vodou, oslolíme, přidáme masox a vaříme asi 15 minut.… více o Celerová polévka
Lečo podle Jiřího Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke… více o Lečo podle Jiřího
Dýňová polévka V hrnci zpěníme na lžíci másla a lžíci oleje cibuli, mrkev a česnek, přidáme dýni a ještě krátce opékáme. Zalijeme… více o Dýňová polévka
Krémová polévka z řepy Hany… 1. Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, mrkev, celer a na mírném ohni opékejte cca 5 minut. 2.… více o Krémová polévka z řepy Hany Michopolu
Gratinovaná kuřecí prsa Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle Francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je temto pokrm, pokud je podáván přímo v… více o Gratinovaná kuřecí prsa