3.15
Listové těsto vyválíme na 3–4 mm tenký plát. Vyválené těsto poklademe salámem, posypeme nastrouhaným sýrem a rolujeme… více o Sýrové šneky
Smícháme mouku se solí, pepřem a paprikou, přidáme máslo na plátky a mícháme, dokud nemáme drobenku. Pak přidáme sýr a… více o Slané sýrové sušenky
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno… více o Smažený sýr bez smažení
Karamel je v poslední době v kurzu. Nejvíce frčí ve slané verzi, ale abyste ji mohli připravit… Celý článek
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Listové těsto upečeme každé zvlášť na suchém plechu. Těsto: ušlehat 5 bílků, cukr, přidat 5 žloutků, vanilku, mouku… více o Papírové řezy
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso… více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme). … více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku… více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Když jsem jednou čekala návštěvu, zkusila jsem tento recept. A bylo to tááááák dobré, že se nám návštěvy nejen za řezy… více o Řezy Karamelka
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.… více o Květákové placky se žampiony
Oloupaný česnek (1 - 2 stroužky ) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek… více o Hustá rajčatová polévka
Cibuli osmahneme na oleji do světle hněda Těsně před koncem k ní přidáme protlak a papriku ( na kilo masa stačí 1… více o Hospodský guláš
Zelí proplachneme studenou vodou .Necháme okapat a překrájíme na drobnější kousky.Papriku a okurky nakrajíme na… více o Barevný zelný salát
Maso si nakrájíme na kostičky a naložíme ho do marinády (olej, sladká paprika, grilovací koření, koření na drůbež,… více o Salát s kuřecími kousky
Plátky masa naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným… více o Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi
Příprava boloňské omáčky: Na oleji a cibulce orestujeme nastrouhanou mrkev a celer, necháme restovat asi 10 minut do… více o Lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem