Do malého kastrůlku si nalijete vodu (tak na dno), rozpálíte ho trochu na plotýnce (nejnižší stupeň), přidáte tavený sýr a mícháte, dokud se plně nerozpustí (pořád na nejnižší stupeň, jinak se to připálí). Poté, co budete mít sýr rozpuštěný, přidáte tuňáka a ještě chvíli mícháte, než se tuňák spojí se sýrem.
Takto udělaná sýrová omáčka s tuňákem je velmi jemná, můžete ji dochutit pepřem.
Je dobrá k těstovinám nebo ji můžete vychlazenou mazat na rohlík.
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme dočervena. Mezitím si nastrouháme sýry. Můžeme přidat i další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát