
3.5
Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jdou za sebou na seznamu. Na pekárně navolíme program TĚSTO. Pokud nebudeme… více o Oblíbené houstičky
Rozetřeme droždí se 2 lžičkami cukru, přidáme ostatní ingredience. Pokud se zdá těsto moc hutné, přidáme ještě vodu dle… více o Sladké houstičky
Zpracujeme těsto, necháme vykynout. Zamotáme houstičky, necháme ještě 30 minut kynout. Potřeme vejcem a posypeme solí,… více o Houstičky podle Růženky
U nás se jim říká rozbouchnuté brambory nebo zkráceně bouchačky. A slavný britský šéfkuchař o… Celý článek
Jablečné koláče jsou osvědčení domácí utěšitelé. Ať už je to klasický páj z křehkého těsta,… Celý článek
Podzim je obdobím barevných listů, hustých polévek a také časem, kdy si můžete opět po roce… Celý článek
Mleté maso má dvě hlavní výhody. Je rychle hotové a seznam skvělých receptů z něj je… Celý článek
Na vále smícháme suroviny (na těsto) a vypracujeme pěkné hladké těsto. Rozdělíme ho na 2-4 díly, podle toho, kolik… více o Nacpánek – závin
Z mouky, tuku, kvásku, (vzešlého v trošce mléka a špetce cukru), vejce a soli řádně propracujeme těsto. Pak splétáme… více o Domácí housky
Z uvedených přísad upečeme korpus, necháme vychladnout a rozkrojíme. Piškoty namočíme v převařené vychladlé šlehačce… více o Piškotový dort s ořechovou náplní
Kuřecí řízky jemně posolíme, popepříme a okořeníme grilovacím kořením. Řízky opečeme na oleji. Zapékací mísu (nebo… více o Řízečky ala Pavlína s hermelínem
Vepřové maso podusíme s kořením {sůl, pepř, kmín, paprika}, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Zelí taky chvilku… více o Slané šátečky
Na másle osmahneme cibulku nejlépe do zlatova, přidáme na malé kousky kuřecí maso nebo šunku, zalijeme mlékem. Do… více o Smetanovo-sýrová omáčka k těstovinám
Nastrouhanou mrkev rozmícháme se strouhaným celerem, česnekem, cibulí, ořechy, sýrem a zakápneme olejem. Spojíme ostrým… více o Ořechový tatarák
Oloupanou dýni, brambory a cibuli uvaříme do měkka se špetkou soli a trochu olivového oleje (voda by měla být jen tak,… více o Dýňový krém
Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek… více o Zapečené mleté maso
Cukr na mírném ohni zkaramelizujeme, přidáme salko, povaříme a odstavíme z ohně. Přidáme posekané máslo, burizony a… více o Burizonové kuličky
Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí, dochutíme solí a pepřem. Na vymaštěný plech vložíme… více o Kafta bisavyen – arabské mleté jehněčí
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s… více o Sloppy Joes – zapečený sendvič