Petrželku důkladně omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Tavený sýr nakrájíme na malé kousky, ementál nahrubo nastrouháme a sýry důkladně promícháme. Sýrový krém ochutíme pepřem a vmícháme nasekanou petrželku. Připraveným krémem namažeme 4 krajíce chleba, přiklopíme na ně zbývající krajíce a zlehka je k sobě přimáčkneme. Mléko a vejce rozšleháme na mělkém talíři. Na další talíř nasypeme strouhanku. Krajíce chleba ponoříme nejprve do vaječného mléka a potom je obalíme ve strouhance. Na rozehřátém tuku toasty opečeme dozlatova. Jako přílohu podáváme rajčatový nebo okurkový salát.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát