5 minut dusíme v kastrůlku pórek na másle, který poté přendáme do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku. V misce rozšleháme vidličkou vejce se solí, pepřem a hořčicí. Vajíčkovou směs smícháme s přísadami v míse, zahustíme strouhankou a vše řádně promícháme. Z hmoty tvoříme válečky (klobásky), lehce podsypáváme moukou, aby se nám hmota nelepila na ruce. Hotové válečky dáme asi na 20 minut ztuhnout do ledničky (není nezbytné) a poté na mírném ohni 10 minut opékáme na pánvi.
Dají se podávat jako hlavní jídlo s nějakou přílohou nebo jen tak na pohoštění nakrájet na kolečka, ozdobit a napíchat do nich párátka.
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy