Tajemství mlékaře Jakuba

3.33

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těstíčko
    • sůl
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
  • Na ozdobu
    • šlehačka neslazená
    • brusinkový kompot
    • 2
      ks hermelín podélně rozkrojené
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Hermelíny podélně rozkrojíme a obalíme v mouce.
  • V misce vyšleháme z vejce, mléka, mouky a soli těstíčko (množství mouky a mléka je orientační, může se měnit v závislosti na mouce).
  • Hermelíny v těstíčku dobře obalíme a opatrně usmažíme.
  • Podáváme ozdobené kopečkem šlehačky a lžičkou brusinek. Jídlo není pracné, ale velmi chutné a překvapivě hezké na pohled. Jídlo jsem ochutnala v jedné brněnské vinárně a pokusila se jej doma realizovat.
Zařazení: Chuťovky Ze sýra

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: