Tarte à la tomate Rozválíme listové těsto na sílu zhruba 4–5 mm, položíme na plech a potřeme hořčicí (nejlepší je dijonská). Posypeme… více o Tarte à la tomate
Tartar z rajčat Rajčata i sušená rajčata nakrájíme na malé kousky, přidáme jemně nasekanou jarní cibulku a chilli papričku. Přidáme… více o Tartar z rajčat
Čokoládové tartelky V míse smíchejte mouku s cukrem. Přidejte do směsi máslo a zpracujte tak, aby vznikla drobenka. Do ní přidejte žloutek,… více o Čokoládové tartelky
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální… Když se řekne kung-pao, většina lidí si vybaví ikonické čínské jídlo s kuřecím masem, arašídy… Celý článek
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají… Ať už během podzimu dýni vyřezáváte, nebo z ní vaříte dýňovou polévku, nejspíš vás často… Celý článek
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle… Jestli nějaké jídlo skvěle sedí k začínajícímu podzimu, pak je to dýňová polévka. Pěkně hustá,… Celý článek
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí… Vzpomínáte si, jak vám je vařila babička? Ty nejchutnější polévky jsou skromné, z kuchařek… Celý článek
Formanské brambůrky Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, osolíme,… více o Formanské brambůrky
Kotlety se sýrem a mandarinkami Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a dáme do pekáčku nebo zapékací mísy (nemusíme vymazávat… více o Kotlety se sýrem a mandarinkami
Bramborová příloha s překvapením Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30x20 cm).… více o Bramborová příloha s překvapením
Špízy v sezamové krustě Prsa a játra nakrájíme na větší kostky, které pomažeme důkladně olejem a okořeníme solí pepřem a grilovacím kořením.… více o Špízy v sezamové krustě
Nálev na okurky od Horňanských Suroviny na nálev dáme do vody a uvedem do varu, přidáme ocet a necháme přejít varem. Do kadé sklenic dáme kopr, 3… více o Nálev na okurky od Horňanských
Míša zmrzlina V míse rozmícháme tvaroh s kysanou smetanou, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Vše dobře promícháme a dáme do… více o Míša zmrzlina
Vepřová játra na slanině Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kousky nakrájená játra.… více o Vepřová játra na slanině
Rybí filé na česneku Porce rybího filé pokapeme citrónem, potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme, namočíme v rozšlehaném vejci,… více o Rybí filé na česneku
Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny Předehřát troubu na 180 °C. Vymastit máslem asi 23 cm bábovkovou formu a vysypat ji moukou. Vyklepat přebytek mouky. … více o Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny
Zeleninová polévka V hrnci rozpustíme máslo a přidáme zmrazenou zeleninu (kdyby nebyla zmrazená, brzy by se rozvařila) a na kostičky… více o Zeleninová polévka
DOMÁCÍ POLOHRUBÁ PIZZA PROČ POLOHRUBÁ MOUKA? Výsledek dlouhodobého testování. Zkoušel jsem čistě hladkou, hladkou a polohrubou 50:50, čistě… více o DOMÁCÍ POLOHRUBÁ PIZZA
Zapečené maso v těstíčku s máslem Porce masa osolíme a opepříme a namáčíme v poměrně dost hustém palačinkovém těstíčku. Postupně vkládáme do rozpáleného… více o Zapečené maso v těstíčku s máslem