3.17
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na středně drobno a povaříme. Přidáme koření, rozinky, nakrájenou cibuli a utřený… více o Čatní z rajčat
Ingredience vložíme do misky a zalijeme do poloviny lákem ze sušených rajčat. Rozmixujeme. více o Pesto ze sušených rajčat
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme. Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl,… více o Rajská polévka z čerstvých rajčat
Kynuté těsto že je jen pro trpělivé? Ale kdeže. I když nemáte na jeho přípravu moc času,… Celý článek
Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně… Celý článek
Pečená husa neodmyslitelně patří k podzimnímu svátku sv. Martina. Protože ale letos připadá na… Celý článek
Rohlíčky s ořechovou náplní jsou sladkou klasikou, která neomrzí. Recept na ně je jednoduchý a… Celý článek
Očištěný květák rozdělíme na růžičky a opláchneme ve studené vodě. Ve vroucí vodě květák 10 minut povaříme. Vyjmeme ho,… více o Květáková polévka
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. … více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Cukr a droždí rozpustíme v mléce. Žloutky a dukát (Hera,máslo) a sůl rozmícháme, utřeme a pak přidáme mouku a kvásek.… více o Rychlé koláče
V kastrůlku svařím ve vodě skořici a hřebíček, aby se trocha vody odpařila. Můžete přidat jako chuťovku i špetičku… více o Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda
Omytý a oloupaný celer nakrájíme na plátky silné asi 4 mm, které povaříme ve 2 litrech osolené vody zhruba 5 minut.… více o Smažený celer se sýrem
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. … více o Bábovka pro pilně pracující
Vše snícháme, naplníme do skleniček, které dobře uzavřeme a v zavařovacím hrnci zahříváme 20 minut na teplotu 90 st. °C… více o Křenová pasta
Větší část cukru utřeme se žloutky a s olejem. Po částech přidáváme mléko a mouku promíchanou s práškem do pečiva. … více o Sněhová bábovka
Maso a játra nakrájíme na nudličky, slaninu, salám, papriku a cibuli, na 1/2 cm proužky, čerstvé žampiony na plátky.… více o Barevný kopec
Jablka omyjeme, oloupeme, vyndáme jádřince a nakrájíme na kostky do 0,5 cm. Mouku prosejeme s práškem do pečiva přes… více o Jablečný perník
Zvlášť uvaříme sušené houby. Do vařící vody vložíme kostky oloupaných brambor, osolíme, přidáme kmín, bobkový list a… více o Valašská kyselica
Grilovací koření smícháme s trochou oleje a vytvoříme marinádu,kterou potřeme kuřecí maso.Maso není nutné dlouho… více o Tortilla plněná kuřecím masem a ledovým salátem