
2.2
Krabí tyčinky a cibuli pokrájíme, smícháme s rýží a kukuřicí, spojíme majonézou napůl s bílým jogurtem. Osolíme,… více o Rýžový salát s krabími tyčinkami
Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje, aby se neslepily. Mraženou zeleninu osolíme a necháme povařit doměkka.… více o Těstovinový salát s krabími tyčinkami
Na másle nebo olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme špenát a necháme ho podusit. Pak ohřejeme… více o Těstoviny se špenátem a krabími tyčinkami
Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme kostičky šalotky, přilijeme vívo a vývar, vmícháme petrželku a… více o Kuřecí prsíčka po florentinsku
Smícháme mouky a práškem do pečiva (přidáme 1 lžíci medu a 1/2 hrnku vody), promícháme, ať je z toho husté těstíčko.… více o Řecké smažené banány s medem, bez vajec
Moučkový cukr promícháme se změklým máslem. Přidáme vejce, mleté ořechy a nakonec mouku s práškem do pečiva.… více o Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy
Oloupané vuřty nakrájíme na kolečka, kysané zelí překrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, rovněž okurky a… více o Utopence z hostince
Těsto: vyšlehat 3 vejce, 2 dcl krystalového cukru, 1 dcl oleje, pak přimíchat 4 dcl polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva… více o Mřížkovaná buchta
Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něj cukr a ořechy. Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na plech s pečícím papírem… více o Ořechová srdíčka
Ze všech surovin a koření vypracujeme tužší ale vláčné těsto.Necháme ho v lednici do druhého dne. Pak z těsta vyválíme… více o Velikonoční perníčky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí… více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.… více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Do hrnce dáme maso a halali a vodu uvaříme. Potom maso vyjmeme, zahustíme smetanou a hladkou moukou. Vedle na pánvi z… více o Jednoduchá svíčková
Řepu nastrouháme do mísy dle chuti najemno, nahrubo nebo půl na půl. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, kmín, sůl… více o „Řepáky“ – bramboráky z červené řepy
Naloupete syrové brambory (dle množství), zelí (kyselé nebo jiné/dle množství) propláchnete, scedíte, nakrájete na… více o Bramborová bomba