3
Listové těsto rozválíme na velikost koláčové formy, propícháme a upečeme dozlatova. Po vychladnutí potřeme vrstvou… více o Dobrota z listového těsta
Jablka je lepší nastrouhat nahrubo, nebo na plátky. Ořechy spíše nasekáme, místo umletí. Těsto rozválíme a posypeme… více o Štrúdl z listového těsta
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníky asi 10×5… více o Koláčky z listového těsta
Jaroslav Vajgl alias Těhotnej kuchař, kterého na Instagramu sleduje více než půl milionu lidí,… Celý článek
Dárky, které se dají sníst nebo vypít, potěší každého, kdo miluje kvalitní jídlo a osobní… Celý článek
Vánoční pečení se neobejde bez zbylých bílků. Co s nimi? Pokud jste už část využili do polevy… Celý článek
Zdobení perníčků, to je ta pravá zábava (nejenom) pro děti! Jenže co dělat, když se poleva… Celý článek
Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, osolíme,… více o Formanské brambůrky
V mléce rozpustíme máslo, přidáme cukr, až začne vřít, přisypeme krupici a mícháme do zhoustnutí. Poté přidáme… více o Trochu jiný pudink
Tvaroh rozmíchejte s vaječným koňakem, přidejte skořici a prosátý cukr. Šlehačku vyšlehejte dohusta. Želatinu na 5… více o Tiramisu s vaječným koňakem
Cibuli nakrájíme na drobno a s česnekem orestujeme na olivovém oleji. Poté přidáme maso a řádně opepříme. když je maso… více o Špagety s mletým masem
Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme… více o Ukrajinský boršč
1. Dáme vařit penne. 2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky. 3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule… více o Penne se smetanovou omáčkou
Do mísy dáme salko - slazené kondenzované mléko - přidáváme postupně rozdrcené piškoty (lze rozsekat v mixeru ;) ) a… více o Koule Raffaello
Na rozpuštěné máslo dáme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, přidáme trochu soli a celého kmínu mícháme až nám… více o Mrkvová polévka – rychlá
Cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájenou brokolici, špetku soli a dusíme. Měkkou brokolici zalejeme… více o Brokolice s vejci
Z mascarpone, 2 žloutku (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který musí být dobře promichaný a ne moc… více o Pravé italské tiramisu II.
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého… více o Rychlá buchta z kysané smetany